Videnshæfte: Børn og unges erfaringer med at fortælle om vold og seksuelle overgreb
Udgivelsens forfattere:
- Børn, unge og familie
- Socialområdet Børn, unge og familie, Socialområdet
Dette videnshæfte formidler hovedresultaterne fra undersøgelsen Børn og unges erfaringer med at fortælle om vold og seksuelle overgreb. Undersøgelsen bygger på kvalitative interviews med 20 børn og unge i alderen 12-25 år. Formålet er at give bedre indsigt i, hvilke mekanismer der kan fremme eller omvendt hindre, at børn og unge fortæller om deres oplevelser.
Videnshæftet beskriver overordnet tre faser i børnenes og de unges proces med at gøre opmærksom på og fortælle om vold og seksuelle overgreb: erkendelses-, opsporings- og håndteringsfasen. Til slut opstilles 10 opmærksomhedspunker, som kan støtte fagpersoner i deres samtaler med børn og unge om vold og seksuelle overgreb.
Videnshæftet henvender sig til tre forskellige målgrupper, der alle enten er – eller kan komme – i berøring med børn og unge, der udsættes for vold og seksuelle overgreb:
- Fagpersoner på almenområdet, som møder børn og unge i dagligdagen, og som kan hjælpe med at opspore, hvis børn og unge udsættes for vold og seksuelle overgreb
- Børne- og ungerådgivere og andre fagpersoner, der både kan være en del af opsporingsarbejdet og efterfølgende håndteringsarbejdet, når de arbejder med sager med børn og unge, som er udsat for vold og seksuelle overgreb
- Interessenter på børne- og ungeområdet med fokus på vold og seksuelle overgreb i de nære relationer.
Det er håbet, at viden i dette videnshæfte kan styrke praksis på forskellig vis og støtte fagpersoner i at opspore og håndtere sager, hvor børn og unge er eller har været udsat for vold og seksuelle overgreb.
Udgivelsens forfattere
Om denne udgivelse
Finansieret af
Social- og BoligstyrelsenUdgiver
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd