Nyhed 18. JAN 2023

VIVE-forsker udpeget til ekspertgruppe for at få flere indvandrere i arbejde i Odense

  • Arbejdsmarked

Iben Bolvig, seniorforsker i VIVE, kommer til at deltage i ny ekspertgruppe nedsat af Odense Kommune. Gruppen skal komme med anbefalinger til, hvordan kommunen kan få flere indvandrere med ikke-vestlig baggrund i arbejde.

Odense ligger i bunden, når det gælder beskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere. Som en del af budgetforliget for 2023 er det besluttet at nedsætte en ekspertgruppe, der skal komme med konkrete anbefalinger og løsningsforslag på den udfordring.

Seniorforsker Iben Bolvig fra VIVE er blandt de udpegede til ekspertgruppen. Hun arbejder med kvantitative empiriske metoder og har solid erfaring inden for et bredt spektrum af indsatser på velfærdsområdet, hvor hun blandt andet har lavet analyser af beskæftigelses- og integrationsindsatser.

Ekspertgruppens arbejde skal bl.a. bygge på den interne viden og erfaring fra kommunens beskæftigelsesmedarbejdere og igangværende projekter på området.  Ekspertgruppen vil til sommer præsentere sine anbefalinger til, hvordan forvaltningen i Odense kan hjælpe flere odenseanere med ikke-vestlig baggrund i arbejde.

Ekspertgruppen består af:

  • Mette Rønnau, direktør i Cabi. Formand for dommerkomitéen til CSR People Prize, medlem af diverse advisory boards og rådgiver for jobcentre. Tidligere personalechef i Bilka.

  • Iben Bolvig, seniorforsker, VIVE. Arbejder med effektmålinger og effektivitetsanalyser inden for integrationsindsatser for flygtninge og beskæftigelsesindsatser for langtidsledige indvandrere.

  • Ryan Jensen, Operational Manager, GASA GROUP Denmark A/S. Har mange års erfaring fra lokal virksomhed, der arbejder målrettet med mangfoldig rekruttering.

  • Kasper Højvang Kyed, adm. direktør, FTFa. Tidligere direktør for Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) og vicedirektør for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

  • Michael Hellegård, distributionscenterchef, COOP. Har i mange år arbejdet i dagligvarebranchen og er i dag i COOP, som har et stærkt fokus på mangfoldighed i rekrutteringen.

 

Læs mere om ekspertgruppen her.