Arbejdsområder
Sarah Wadmann arbejder særligt med at kortlægge de udfordringer og muligheder, som opstår, når nye teknologier skal introduceres i sundhedsvæsenet. Hun har gennem flere år beskæftiget sig med sociale, etiske, organisatoriske og styringsmæssige problematikker knyttet til lægemiddelområdet, blandt andet undersøgelser relateret til kliniske forsøg, lægemiddelordination og medicinsk teknologivurdering. Aktuelt leder hun to forskningsprojekter, som undersøger prioriteringsdilemmaer i forhold til personlig medicin, og hvordan sygdomsalvor og sjældenhed kan anvendes som prioriteringskriterier i sundhedsvæsenet. Sarah beskæftiger sig også med digitale teknologier – med særligt fokus på, hvordan nye teknologier kan forandre frontlinjemedarbejderes arbejde.
Metoder
Sarah Wadmann arbejder primært med kvalitative analysemetoder, herunder fokusgrupper, interviews, observationer og dokumentanalyser. Derudover har hun solid erfaring med litteraturstudier/reviews og mixed methods-studier, som kombinerer kvalitative og kvantitative metoder. Sarahs forskning inkluderer både aktuelle og historiske analyser.
Baggrund
Sarah Wadmann har en kandidat- og ph.d.-grad i Folkesundhedsvidenskab fra Københavns Universitet, hvor hun også er tilknyttet som ekstern lektor. Hun har arbejdet som forsker på KORA, inden hun kom til VIVE, og har forskningssamarbejder med en række kolleger på danske og udenlandske universiteter.