Konference

VIVE-konference: Fremtidens ældrevelfærd – Hvordan sikrer vi en robust og fagligt stærk ældrepleje til alle?

  • DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København V
  • 4. NOV 2024 kl. 09:00 - 16:00
  • 1.280 kr. ex moms / 1.600 inkl. moms
  • Sundhed
  • Ældre
  • Økonomi og styring
Årets VIVE-konference kommer til at fokusere på fremtidens velfærd for ældre.
VIVE-konference: Fremtidens ældrevelfærd – Hvordan sikrer vi en robust og fagligt stærk ældrepleje til alle?

Vær med, når VIVE inviterer til konference om fremtidens ældrevelfærd mandag d. 4. november 2024.

Andelen af ældre stiger, og prognoser forudsiger et markant økonomisk pres på velfærdsstaten og den service, der skal leveres i kommunerne i fremtiden. Det kalder på prioritering og nye løsninger.
 
Samtidig står 2024 i reformernes tegn med en ældrereform, der skal implementeres, en sundhedsreform, der står for døren, samt anbefalinger og modeller fra Sundhedsstrukturkommissionen, der har åbnet debatten for, hvordan sammenhængen mellem sundheds- og ældreområdet skal se ud fremover.
 
VIVE inviterer til konference, der fra flere forskellige vinkler sætter bredt fokus på nogle af de største udfordringer og muligheder på området. Konferencen giver dig viden om ældreplejens organisering, velfærdsteknologi, samspil med pårørende og civilsamfund, og hvad der sikrer attraktive og mangfoldige arbejdspladser i ældreplejen. Og vi kommer med inspiration og forslag til, hvordan man kan løse problemerne i praksis.
 
Vær med som deltager, og få ny viden, friske input og mulighed for at styrke dit netværk – alt sammen relevant for dig, der arbejder med ældreområdet i en kommune, i staten, en region eller interesseorganisation.
 
På konferencen vil du kunne deltage i flere videnssessioner, der går i dybden med en række temaer inden for ældreområdet. I plenum vil blandt andet Jakob Kjellberg, professor i VIVE, skitsere de største udfordringer på ældre- og sundhedsområdet, fremtidens sundhedsstruktur og kommunernes rolle. Og der vil være samtaler mellem politikere og organisationsfolk, der vil give deres perspektiv på udfordringerne. Alt sammen styret af moderator og journalist Nynne Bjerre Christensen.
 

Tid og sted

Mandag d. 4. november 2024
Kl. 9.00-16.00
DGI-Byen
Tietgensgade 65, 1704 København V

 

Pris

1.280 kroner (eksklusive moms)
1.600 kroner (inklusive moms)
 

Tilmelding til videnssessioner

Det bliver muligt at deltage i to videnssessioner. Vælg de to sessioner, du ønsker at deltage i. Der er disse fire muligheder:
 
Organisering i faste, tværfaglige og selvstyrende teams
Stadig flere ældre borgere har komplekse sygdomsforløb, der kræver indsatser på tværs af fagligheder. Det politiske fokus er med regeringens ældrereform skarpt rettet mod etablering af faste, tværfaglige og selvstyrende teams. Trods gode erfaringer er eksisterende organisering og rammevilkår i ældreplejen med til at spænde ben for det fulde potentiale. Vi deler viden om, hvordan kommuner bedst kan arbejde med faste, tværfaglige og selvstyrende teams, og hvad man skal være opmærksom på.
V. Martin Sandberg Buch, projektchef i VIVE, og Pia Kürstein Kjellberg, projektchef i VIVE.
 
Offentlige aktørers samarbejde med pårørende og civilsamfund
Pårørende og civilsamfund spiller en afgørende rolle, når syge eller svækkede ældre borgere skal navigere mellem behandlingstilbud og koordinere egne forløb på tværs af region og kommune. Med et stigende antal ældre og et fortsat presset personale er behovet for hjælp og støtte fra civilsamfundet og pårørende kun blevet større. Vi deler viden om, hvordan kommuner bedst muligt kan inddrage pårørende og civilsamfund og kommer med inspiration til, hvordan et bæredygtigt samarbejde kan se ud.
V. Marie Henriette Madsen, projektchef i VIVE, og Helle Hygum Espersen, chefanalytiker i VIVE.
 
Attraktive og mangfoldige arbejdspladser i ældreplejen
Uddannelse og fastholdelse af kvalificeret personale er et fokusområde på ældreområdet. Men det er en kompleks problemstilling, som kalder på flere løsninger. Det stiller blandt andet nye krav til ledere, medarbejdere og de ældre borgere, at elever og medarbejdere med migrantbaggrund udgør en stigende andel af arbejdsstyrken. Bliv klogere på muligheder og barrierer for medarbejdere med migrantbaggrund, samt hvordan vi på nationalt plan, i kommunerne og på den enkelte arbejdsplads kan skabe rammerne for en ældrepleje, hvor flere har lyst til at arbejde.
V. Sara Lei Sparre, seniorforsker i VIVE, og Emmy Hjort-Enemark Topholm, Ph.d.-stipendiat i VIVE.
 
Velfærdsteknologier – barrierer og potentialer
Kommunerne ser store gevinster i digitalisering og brug af ny teknologi til levering af velfærdsydelser i ældreplejen. Det skal frigive arbejdskraft og gøre det muligt at levere service af høj kvalitet og samtidig støtte det tværsektorielle samarbejde om behandlingen af ældre, syge borgere. Men den digitale transformation er kompleks og stiller høje krav til ledere, medarbejdere og borgere. Bliv klogere på, hvordan kommuner bedst kan lede og organisere den digitale udvikling.
V. Stinne Aaløkke Ballegaard, chefanalytiker i VIVE, og Helle Sofie Wentzer, seniorforsker i VIVE.