Gå hjem-møde

Gå hjem-møde: Et bedre møde med sundhedsvæsenet for mennesker med psykisk sygdom

  • VIVE Aarhus, Søren Frichs Vej 36 G, 8230 Åbyhøj
  • 12. NOV 2024 kl. 15:30 - 16:30
  • Gratis
  • Sundhed
Modelfoto: Lars Degnbol/VIVE
Forskning har vist, at læger har en tendens til at røre mindre ved mennesker med svær psykisk sygdom.
Gå hjem-møde: Et bedre møde med sundhedsvæsenet for mennesker med psykisk sygdom

Kom med til gå hjem-møde og få inspiration til, hvordan mennesker med psykisk sygdom kan få et bedre møde med sundhedsvæsenet, uanset om de har brug for hjælp til fysiske og psykiske symptomer.

En del mennesker med psykisk sygdom venter længere med at gå til lægen, end det er hensigtsmæssigt, når de har symptomer på fysiske sygdomme

Det kan der være mange gode grunde til, og dem kan du få indblik i til gå hjem-møde hos VIVE. Du kan også få inspiration til, hvordan du kan være med til at gøre mødet med sundhedsvæsenet bedre for mennesker med psykisk sygdom.

Du kommer til at møde:

  • Iben Emilie Christensen, senioranalytiker i VIVE, som fortæller om, hvordan patienter oplever, at den psykiske sygdom kan overskygge deres fysiske symptomer, når de er til lægen.
  • Ida Binderup, formand for SIND Aarhus-Samsø, som deler sine egne erfaringer som patient.

En del mennesker med psykiske sygdomme oplever, at symptomer på fysiske sygdomme ikke bliver taget alvorligt, når de går til lægen. Det virker som om, at deres psykiske sygdom overskygger deres fysiske symptomer.

Forskning har også vist, at læger har en tendens til at røre mindre ved mennesker med svær psykisk sygdom. Hvis en læge ikke undersøger patienten, kan det give patienten en oplevelse af, at lægen ikke tager de fysiske symptomer alvorligt.

Viden fra gå hjem-mødet er relevant for dig, der arbejder med sundhedsvæsnet i psykiatrien, i almen praksis eller på et hospital.

Det er også relevant for dig, der arbejder med sundhedsvæsenet i en kommune, i en styrelse, på et universitet eller en i forskningsinstitution, i en interesseorganisation eller på anden måde beskæftiger dig med sundhedsvæsenet på tværs af psykiatri og somatik.

Gå hjem-mødet bliver holdt den 12. november fra klokken 15.30-16.30. Adressen er Søren Frichs Vej 16G, 8230 Åbyhøj. Vi byder på kaffe, te og lidt at spise.

Det er gratis at deltage. Du kan melde dig til her. 

Længere tid til konsultation

Læger kan tilbyde mennesker med psykisk sygdom en længere konsultation i almen praksis. Det er blevet aftalt i forbindelse med overenskomstforhandlinger. Det giver lægen bedre tid til at undersøge og ikke mindst skabe en relation til patienten. Den længere konsultation kaldes ’ydelse 2150’.