Sociale indsatser koster – men koster det mere at lade være?

VIVE sætter fokus på, hvordan vi investerer klogest i borgere på kanten af samfundet. Det sker på en konference den 5. november – sæt kryds i kalenderen allerede nu!

Kategorier

Arrangementer

modelfoto/VIVE

På konferencen præsenterer vi to nye undersøgelser af forskerne Lars Benjaminsen og Nanna Mik Meyer:

  • Socialt udsatte borgeres brug af velfærdssystemet: Samfundsøkonomiske aspekter (Lars Benjaminsen).
  • Fagprofessionelles møde med udsatte klienter: Dilemmaer i den organisatoriske praksis (Nanna Mik Meyer)

Undersøgelserne afdækker ud fra hvert deres perspektiv, hvordan udsatte borgere bruger og bliver mødt i de kommunale systemer. Her gør silotænkning og komplekse kommunale praksisser det vanskeligt at give borgerne den hjælp, som de har brug for. Det resulterer i høje omkostninger senere, hvor mange af de udsatte borgere bliver hyppige brugere af sundhedssystemet eller havner i kriminelle løbebaner. Kan vi forhindre det ved at prioritere og investere i sociale indsatser på nye måder?

SØM og foregangskommuner på programmet

En konkret metode til at se på økonomien i sociale indsatser er SØM – Den Socialøkonomiske Investeringsmodel. Vi diskuterer perspektiverne i modellen. Hvad kan den? Og hvordan bliver den et reelt arbejdsredskab i kommunerne?

Mange kommuner eksperimenterer allerede med tiltag, der kan bryde silotænkningen og tilbyde borgeren en mere sammenhængende indsats. På konferencen kan du møde nogle af de kommuner, der har valgt at gå nye veje i forsøget på at hjælpe udsatte borgere.

Forskere, fagfolk og offentlige ledere vil diskutere, om dette er den rigtige vej at gå, og give deres bud på, hvornår sociale investeringer har størst effekt.

Tilmeld dig konferencen

Vi offentliggør det fulde program for dagen inden længe. Vil du være sikker på en plads, kan du tilmelde dig allerede nu!

Konferencen bliver holdt mandag d. 5. november kl. 10-16 i Eigtveds Pakhus, Strandgade 25G, København K.

Prisen er 950 kr. eksklusiv moms.